Rólunk

A lágyan ívelt dombok között halk kolompolás hallik. Egy szamár iázik, egy kisbárány béget. Harmónia, nyugalom. A városi zajokra csak a traktor hangja emlékeztet halványan. Egyszer csak elfog az érzés, hogy milyen régóta vágytál erre. Megnevezni sem tudod, hogy mire is, de mintha hazaérkeztél volna.  

A nógrádi dombok között megbújó hangulatos falucskában takaros vendégház és a hozzá tartozó gazdaság várja az élményekre és a pihenésre vágyókat! A Bagolyvár sokkal több, mint apartmanház, a természet és az ember harmonikus együttélésének színhelye, ahol az idő másképpen jár, a sallangoktól és a városi mindennapok nyűgeitől megszabadulhatunk, és ahol pár nap alatt kicserélődik, feltöltődik a lélek. Pihenhetünk itt klasszikus értelemben, miközben heverészünk a tücskök ciripelését hallgatva egy nyugágyban és a gyerekek cicákkal az ölükben hintáznak. Sütögethetünk és borozgathatunk esténként a barátainkkal vagy ha aktívabb kikapcsolódásra vágyunk, részesei lehetünk egy parasztgazdaság mindennapi teendőinek is, az állatok etetésétől a befőzésig. Manapság kevés gyereknek adatik meg, hogy legyen vidéki nagymamája, nálunk ezt az élményt is megtapasztalhatják. A porta családias otthonként marasztalja a megfáradt vendéget, de a környék is barangolásra csábít, érdemes tehát több napra csomagolni.

A Bagolyvár Apartmanház és Birtok Kétbodonyban, Nógrád megye délnyugati részén, Budapesttől 70 km-re, autóval alig 60-70 perc távolságra található. Gazdaságunkba 2014 óta fogadunk vendégeket, ekkora készült el ugyanis az 1817-ben épült kúria apartmanházzá történő átalakítása. A házban négy tágas, egyedi hangulatú, elegáns apartmant alakítottunk ki, amelyek az otthon kényelmét kínálják a vendégek számára, illetve itt található a nagy közös étkező-konyhának és a kis borozónak helyet adó pincénk. Az apartmanház több hektárnyi parkosított területen fekszik, amely alkalmas pihenésre, játékra, sportolásra és amelyből közvetlenül elérhető a gazdaság, ahol megismerhetjük a háztáji állatokat vagy megnézhetjük a termőföldeket, legelőket.   

A birtok területén található még egy középkori kápolnaromra épült magtárból átalakított galéria, ahol időről időre megcsodálhatják a vendégek a környékbeli alkotók vagy a nálunk járt vendégek munkáit.  

social_media